Zásady ochrany osobných údajov

Ochrana vášho súkromia

Tieto podmienky sú platné od 06.11.2019.

Základné informácie

Správcom vašich osobných údajov je naša spoločnosť
HF-Business s.r.o.
M. Pišúta 1449
031 01 Liptovský Mikuláš
IČO: 47412321

Aké osobné údaje zbierame

Pokiaľ si u nás objednávate tovar či služby, zbierame najmä údaje, ktoré sú v objednávkovom procese označené ako povinné. Povinnými údajmi sú len tie, bez ktorých nevieme vašu objednávku vybaviť, teda napríklad vaše meno, e-mailová adresa, telefónne číslo, adresa doručenia a samotný predmet objednávky.

Po doručení tovaru vám môže byť zaslaný e-mail so žiadosťou o ohodnotenie zakúpeného tovaru a našich služieb.

Pokiaľ nás budete kontaktovať telefonicky alebo e-mailom, budeme vaše osobné údaje uvedené v tejto komunikácii tiež spracovávať.

Právne základy pre spracovanie osobných údajov

Plnenie zmluvy: v prípade objednania tovaru alebo poskytnutia iných služieb. Ide prevažne o fakturačnú a doručovaciu adresu alebo kontaktné údaje.

Plnenie našich zákonných povinností: pri uchovaní údajov o vás a vašej objednávke v našom účtovníctve alebo pri sprístupnení údajov štátnym a iným orgánom, ktoré vykonávajú dohľad nad našou činnosťou alebo ktoré riešia spory, či vykonávanie rozhodnutí.

Oprávnený záujem: pri zlepšovaní a personalizácii našich služieb a niektorých marketingových činnostiach. Na základe oprávneného záujmu takto spracovávame najmä osobné údaje, ktoré spracovávame automaticky. Proti tomuto spracovaniu údajov môžete namietať na kontaktných údajoch uvedených v časti základné informácie.

Súhlas: pri zasielaní obchodných oznámení, či pri iných formách marketingu. Každý udelený súhlas je dobrovoľný a môžete ho kedykoľvek odvolať, čo však nemá vplyv na zákonnosť spracúvania pred jeho odvolaním. Súhlas môžete spravovať v rámci vášho účtu alebo nás ohľadom vyradenia z príjemcov obchodných oznámení môžete kontaktovať.

Sprístupnenie údajov tretím stranám

Pri doručení tovaru: dopravnej spoločnosti, s ktorou spolupracujeme. Ide o adresu doručenia a kontaktné údaje, v prípade dobierky aj sumu na úhradu. Dopravca je oprávnený spracúvať osobné údaje, ktoré mu odovzdáme, len na účely doručenia tovaru.

Pri externom spracúvaní dát: partnerom, s ktorými spolupracujeme. Títo spracúvajú údaje pre nás, na základe našich pokynov a v súlade s týmto dokumentom. Naši dodávatelia dodržiavajú všetky potrebné bezpečnostné, technické a organizačné opatrenia, aby poskytli osobným údajom požadovanú ochranu.

Pri právnych dôvodoch: orgánu štátnej moci alebo inému oprávnenému orgánu, pokiaľ nám uloží povinnosť, aby sme mu odovzdali vaše osobné údaje. V prípade vymáhania našich práv alebo našej obhajoby môžu byť vaše osobné údaje odovzdané inému subjektu (napr. advokátovi).

Ako dlho spracúvame vaše osobné údaje

Osobné údaje, ktoré sú nevyhnutné pre riadne poskytnutie služieb alebo splnenie našich povinností, spracúvame po dobu stanovenú príslušnými právnymi predpismi či v súlade s nimi.

V prípade spracúvania osobných údajov na základe nášho oprávneného záujmu ukladáme údaje, kým neodpadne dôvod ich spracúvania. Zvyčajne najviac po dobu 5 rokov.

V prípade spracúvania osobných údajov na základe udeleného súhlasu, budú vaše osobné všeobecne spracovávané po dobu 5 rokov, alebo do odvolania daného súhlasu.

Bezpečnosť osobných údajov

Na ochrane vašich osobných údajov nám veľmi záleží a pracujeme tvrdo na tom, aby boli vaše osobné údaje v bezpečí. Snažíme sa používať také bezpečnostné, technické a organizačné opatrenia, ktoré s ohľadom na aktuálny stav technológií poskytujú dostatočné zabezpečenie a prijaté opatrenia pravidelne aktualizujeme. Všetka komunikácia medzi vaším zariadením a našou stránkou je šifrovaná. Databázu obsahujúcu osobné údaje chránime pred jej poškodením, zničením, stratou a zneužitím. Vaše heslo k používateľskému účtu ukladáme v hashovanej podobe tak, aby nebolo možné ani v prípade získania tohto údaja nepovolanou osobou možné ho dešifrovať.

Aké máte práva

Z toho, že spracúvame vaše osobné údaje, vám vyplývajú viaceré práva. V prípade, ak si uplatníte akékoľvek z uvedených práv, budeme vás o vybavení žiadosti informovať do 30 dní odo dňa jej doručenia k nám.

Pre uplatnenie vašich práv nám prosím zašlite e-mailovú správu alebo písomnú žiadosť na kontaktné údaje uvedené v časti Základné informácie.

Právo na prístup k údajom

Môžete nás požiadať, aby sme vám zaslali prehľad osobných údajov, ktoré o vás spracúvame. Poskytneme vám informácie o tom, aké údaje o vás spracúvame, za akým účelom, komu boli tieto údaje poskytnuté a ako dlho ich budeme uchovávať.

Právo na prenositeľnosť údajov

Môžete nás požiadať, aby sme vám zaslali osobné údaje, ktoré o vás spracúvame, v stojovo čitateľnom formáte.

Právo na opravu

Ak sa domnievate, že osobné údaje, ktoré o vás spracovávame, sú chybné, môžete nás požiadať o ich opravu.Opravu údajov ale odporúčame jednoducho realizovať v rámci vášho účtu.

Právo na vymazanie (zabudnutie)

Môžete nás požiadať, aby sme údaje o vás vymazali. Vymazanie sa nedotkne údajov, ktoré musíme zo zákona uchovávať. Zároveň budeme informovať ostatných príjemcov vašich osobných údajov, že ste si uplatnili právo na vymazanie a mali by odstrániť všetky vaše osobné údaje, ak to bude technicky možné so zreteľom na dostupnú technológiu a náklady.

Právo na obmedzenie spracúvania

Môžete nás požiadať o dočasné obmedzenie spracúvania v nasledovných prípadoch:

  • ak popierate presnosť vašich osobných údajov
  • ak sú vaše osobné údaje spracúvané nezákonne
  • ak už nepotrebujeme vaše osobné údaje na účely spracúvania, ale vy ich potrebujete pre vlastné účely preukázania, uplatňovania alebo obranu vašich právnych nárokov
  • ak namietate spracúvanie vašich osobných údajov na základe nášho oprávneného záujmu

Právo na vznesenie námietky

Máte právo namietať spracúvanie vašich osobných údajov, ktoré je vykonávané na základe nášho oprávneného záujmu (viď. informácie v časti Právne základy pre spracovanie osobných údajov), z dôvodov týkajúcich sa vašej konkrétnej situácie.

Podanie sťažnosti

Ak sa domnievate, že spracúvanie vašich osobných údajov našou spoločnosťou je protiprávne, máte právo podať sťažnosť na Úrad na ochranu osobných údajov Budeme však veľmi radi, ak budete takéto prípady riešiť najprv s nami. Kontaktujte nás prosím na kontaktoch uvedených v časti Základné informácie.